Helgen da Gresvik farget Uddevalla blått

12 lag fra Gresvik er denne helgen med på Junicupen i Sverige. Vi er dermed et av de største idrettslagene som deltar på cupen til hjemmelaget Kroppskultur. TEKST OG FOTO: Randi Kristoffersen

«Gresvik, Gresvik stå nå på, flere mål vi venter på.» Håndballjentene til 07 skriker av full hals. De sitter i den varme Rimnershallen, klokken er allerede blitt over seks på lørdag kveld , 07-erne er for lengst ferdige med sine egne kamper, og nå heier de frem de eldre jentene.

- Det er akkurat det som er så flott når flere lag drar sammen, vi heier på hverandre, sier leder av håndballstyret Stig Grønvold.

IDYLL HER OGSÅ

Ifølge cuparrangøren er, foruten hjemmelaget og et par andre større svenske klubber, Gresvik en av klubbene med størst deltakelse i år. 214 lag er med, og bare i løpet av lørdagen ble det scoret 5.320 mål totalt i cupen.

Selv om mange hjemme i Fredrikstad lørdag koste seg på Idyllfestivalen, var det også mye idyll i Uddevalla. De yngste lagene spilte ute i strålende solskinn. Vi traff 07-jentene på en gressbane litt bortenfor maset ved Rimnershallen.

- Vi har vunnet de to kampene vi har spilt, sier lagvenninnene Nicoline Solerød og Hedda Eriksen. De spiller på 07 og er på sin aller første overnattingscup

HEIER PÅ HVERANDRE

07-jentene synes det også er stas å heie. Akkurat som alle Gresvik-foreldre. 05-leieren stiller som vanlig med både trommer og telt, og 03-foreldrene er allerede rukket å bli kjent for sine kledelige, blå parykker.

- Det som er morsomt med cup er at det er masse godis på kvelden, sier Nicoline.

- Ja, og så fniser vi hele natten, legger lagvenninne Hedda til.

Alle Gresvik-spillerne bor på samme skole - Äsperödsskolan.

GLEDE ER VIKTIG

- Det er kjempeviktig med engasjement og glede blant spillerne. Det smitter over på foreldrene. Og på en slik cup som dette skaper vi samhold, sier håndball-leder Stig Grønvold fornøyd.

Og legger til:

- En av kjerneverdiene til Gresvik er «glede», og det ser vi mye av på denne cupen.

GUTTENE ER MED

Også det nye guttelaget til Gresvik er med i år.

- Det er flott at Gresvik har fått et guttelag igjen. All ære til Adler Enoksen som har startet opp et lag for gutta på 03, sier Grønvold.

Søndag begynner sluttspillene.

PS! Gresvik stilte lag i aldersklassene 01 til 07. 01 og 02 hadde slått seg sammen til to lag som begge spilte i 16-årsklassen.

Våre samarbeidspartnere