GIF og Learn handball. Et verktøy for alle håndballtrenere

Torsdag 28.september hadde vi et bra og inspirerende møte via Skype med Bjarte Myrhol, som presenterte filosofien bak Learn Handball. Han viste frem funksjonaliteten og mulighetene i programmet.

Learn Handball er utviklet av Bjarte Myrhol og hans bror Alte Myrhol. Atle er webdesigner og har stått for mye av utviklingen knyttet til programvaren. Bjarte står for det sportslige innholdet. Learn Handball har også et samarbeid med organisasjonen Right to play.

Her kan du lese mer om filosofen bak Learn Handball.

Mye av drivkraften for utviklingen av Learn Handball er å støtte opp under barneidrett og ett mål er at dette kan være et bidrag til økt rekruttering til håndball. Det «hårete» målet, som Bjarte utrykte det, er å kunne gi barn over hele verden samme gode muligheter til å lære håndball.

Learn Handball har frem til nylig hatt ca 30 klubber, som har vært med på å teste Learn Handball. Gresvik IF har vært en av disse klubben. Det er identifisert tre hovedmålgrupper; foreldretreneren, treneren som har tidligere vært aktiv spiller og den utdannede treneren.

For at barn og unge skal utvikle seg og oppleve mestring er Bjarte opptatt av at det er på plass viktige elementer som glede ved å spille og trene håndball, samt at formidlingen av kunnskapen gjøres gjennom god pedagogikk.

Bjarte sendte følgende melding til oss i etterkant av møtet.
«Tusen takk for en hyggelig Skype kick off! Stå på å gi gass!»

Artikkel fra VG nett 27.03.2017

Myrhol om barnehåndball: trenerresursene må brukes på de yngste