Grasrotandelen: 789 støttet oss i 2017. 328.000 kroner så langt i år. Tusen takk til dere alle!

Disse tallene er vi selvsagt veldig fornøyd med og vi takker alle som har støttet oss i 2017. Vi ligger fortsatt høyt på landsstatistikken, slik vi har gjort de siste årene. Lørdag er det Super Lotto med 40 millioner ekstra i potten, så vi håper selvsagt at mange av «våre spillere» prøver lykken denne helgen også. Frist for å levere er lørdag kl 18:00.

Tall fra Norsk Tipping forteller oss at det fortsatt er ca. 900.000 kunder som ikke har valgt seg en grasrotmottaker. Hvis du eller noen du kjenner, er en av disse, vil vi gjerne at dere velger å støtte Gresvik IF. Inntektene er veldig viktig for oss. Det koster deg ingen ting ekstra. Her ser du hvordan du skal gå fram.

Nå blir Grasrotandelen enda mer verdt
Fra 1. januar øker Grasrotandelen fra fem til sju prosent. ? "Dette betyr økte inntekter for tusenvis av lag og foreninger", sier Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping.
"En økning av prosentsatsen fra fem til sju prosent vil bety at kundene får bestemme bruken av en enda større del av Norsk Tippings overskudd. Dette er en fin julepresang til lag og foreninger og som understreker båndene mellom Norsk Tipping og frivilligheten i Norge i enda større grad enn før", sier Anne Helseth.

Hovedendringene i forskriften er:

-Grasrotandelen økes fra fem til sju prosent av spillinnsatsen fra 1.1. 2018

-Grasrotandelen beregnes av netto spillinnsats for spillene Oddsen, nettbaserte spill og Multix.

-For disse spillene økes Grasrotandelen fra 10 til 14 prosent.

-Fra 1. januar skal det også beregnes grasrotandel av Extra.

Økningen betyr at hver enkelt grasrotgiver blir mer verdt for foreningene. Det burde stimulere til å trappe opp arbeidet med å verve spill-kunder som grasrotgivere. Siden 2009 har tusenvis av frivillige lag og foreninger fått millioner av kroner direkte fra Norsk Tippings kunder gjennom Grasrotandelen. Ordningen går ut på at hver enkelt Norsk Tipping-kunde selv kan bestemme hvilken forening/klubb som skal motta et beløp tilsvarende 5 prosent av det de selv spiller for. I 2016 ble 448 millioner kroner fordelt på denne måten, direkte til klubber og foreninger. Beløpet vil trolig ligge på samme nivå i 2017, mens det altså vil øke betraktelig i 2018.

Forskriftsendringen er nå godkjent i statsråd, og kulturminister Linda Hofstad Helleland er fornøyd. I KUDs pressemelding om saken, sier Helleland:

«Målet med å utvide Grasrotandelen er å sikre enda bedre økonomiske kår for frivilligheten. Gjennom Grasrotandelen får folk mulighet til vise sin støtte til det idrettslaget eller den foreningen som ligger deres hjerte nærmest. Pengene er en viktig inntektskilde for små og store lag og foreninger landet rundt».