Mekkeaften for sykkeljentene

Våren er i full anmarsj og solen titter frem og snøen har smeltet vekk. Da er det på tide å finne frem sykkelen fra vinterdvale og delta på en praktisk mekkeaften for å klargjøre sykkelen for årets sesong. Rasmus Leiro i GIFS inviterte derfor til damenes mekkeaften på Pedalen i Fredrikstad. Vi var fire jenter fra klubben som gledet oss til en praktisk gjennomgang av viktige sjekkpunkter for klargjøring av sykkelen.

Tekst: Siv Elisabeth Nygaard
Foto: Hanne Holmstrøm

Et av punktene vi gjennomgikk var bremsene. Vi skrudde av bremseklossene både foran og bak og sjekket om de var veldig slitt eller om de fortsatt hadde litt lenger levetid. En enkel, men veldig viktig oppgave å utføre!

Alle hadde et eget reparasjonsstativ der vi kunne henge opp sykkelen slik at det var lettere å utføre oppgavene vi skulle gjennom. Vi var innom smøring av styrelager, justering av gir, smøring av kjedet, sjekk av slark i krank og styrelager, kontroll av gir- og bremsevaiere. Vi brukte også et kult lite verktøy som måler slark i kjedet, og hvis målingen viser 0,75-0,80mm slark så er det på tide å bytte kjede!

Vi fikk låne alt vi trengte av verktøy og de delene og produktene vi trengte kunne vi handle på Pedalen.

Tusen takk til Rasmus Leiro, initiativtager til en suveren og lærerik mekkeaften for jenter!