Seier i Glommaløpet - Fantastiske ambassadører!

Mange fra Gresvik IF`s GIF-joggen deltok i årets populære Glommaløp fra Sarpsborg til Gamlebyen. Alle GIF-joggere er strålende fornøyd - og stafettlaget tok selve seieren!

FOTO: Terje Jensen og Wenche Olsen
VIDEO:
Teodor Olavesen

Glommaløpet er et løp som får stor mediaoppmerksomhet og strekker seg over 16 kilometer fra Sarpsborg torv til Gamlebyen i Fredrikstad. GIF- joggerne deltok med mange lokale både mosjonister og mer ambisiøse løpere fra GIF miljøet i år. Deltagerne løper enten hele distansen selv, eller deltar som et stafettlag.

Blant de mer ambisiøse løperne var flere sterke løpere, gutter som vi kunne dra kjensel på fra GIFs fotball miljø. Disse gutta hadde formet et usedvanlig sterkt stafettlag. Laget bestod av (fra etappe 1 til 10);

1 Halvor Henriksen

2 Teodor Olavesen

3 Kjetil Denvik

4 Benjamin Norenberg

5 Oskar Gjerløw

6 Henrik Andersen

7 Adrian Norenberg

8 Petter Hansen

9 Jørgen Olsen

10 Casper Frorud

GIF-joggens grunnfilosofi er som vi kjenner til først og fremst å tilrettelegge gode og hyggelige rammer for mosjonister med lave prestasjonsterskler, som samtidig ønsker seg høy sosial trivsel. Det klarer GIF-joggens flotte fellesskap å leve opp til fredag etter fredag. Det er god stemning ved tidtakerbenken på grusbanen når det 3.9km lange løpet blir gjennomført. Praten og latteren sitter løst blant deltakerne. Men dersom alle skal trives i GIF- joggen, så bør det også tilrettelegges riktige rammer for disse nevnte mer ambisiøse løperne. Det klarte GIF- joggen fellesskapet både før, under og etter selve Glommaløpet.

Gode forberedelser: På fredag før Glommaløpet var det både utdeling av nye løpstrøyer fra GIF-joggens nye sponsor Bakke, 3,9 km løpetur i Gressvikmarka, måle pulser og kjenne på formen – samt taktiske forberedelser før lørdagens lagstafett på Glommaløpet.

Selve løpet på lørdag gikk som smurt. Mosjonistene, som mest konkurrerte mot seg selv sammen med andre, var både fornøyd og tilfreds med egen innsats. Freddy Norenberg var en av dem. Og stafettlaget, som konkurrerte mot både seg selv og andre stafettlag, var også strålende fornøyd da Casper Frorud på ankeretappen løp over målstreken.

Freddy Norenberg løper mer enn gjerne mot seg selv sammen med andre.Her viser han styrke og er midt i en solid innspurt i Gamlebyen.

Ankeretappe på vei mot seier for laget: Casper Froruds ankeretappe sikret 1,5 minutts seier foran Solcellespesialistene, som tidvis gjennom løpet presset og pustet GIF-joggerne i ryggen.

Seieren endelig i havn. GIF-joggere som trives aller best i konkurrere mot både seg selv og andre stafettlag. Her gleder gutta seg over at de var hakket bedre enn Solcellespesialistene. Etter 2. plasser de to siste årene smakte det ekstra godt med en seier i år.

Her er en videosnutt der vår GIF venn Dag Solheim intervjuer en noe sliten ankermann Casper Frorud etter å ha trådt over målstreken.

Vi spør GIF- joggens leder Roar Olsen hvordan han har opplevd dagen:

• Det jeg vil si er at alle som har deltatt for GIF-joggen under årets Glommaløp er at de alle er fantastiske ambassadører for Gresvik IF. Og så vil jeg takke sponsor Bakke som gjorde det mulig for oss å stille i nye, fine løpstrøyer.

Tilrettelagte rammebetingelser for alle og økt motivasjon: Her deler GIF-joggens leder Roar Olsen ut splitter nye løpstrøyer til stafettlaget under fredagens forberedelser til årets Glommaløp på lørdag.