Ny seier til Gresvik senior 7er

Ny seier til GIF senior i 7er-fotballens verden

Del:

Onsdag 1.september var det duket for sesongens første hjemmekamp for seniorlaget i 7er-fotball. Et lag som går under navnet C-laget. Herlige Hærland var dagens motstander, et lag viden kjent for sin tæl og innsats. Etter at vi omsider hadde klart å finne ut hvor stor banen skulle være, og med mesterlig hjelp av coach Vallestrand til å ratte opp en snorrett langside, var det to spente lag som stod klare før avspark. Målet var helt klart å beholde tabelltoppen også etter kampen!

Etter forrige ukes hyggelige opplevelser mot Askim hadde Giffærne god selvtillit inn mot kampen. Vi hadde denne gang en skikkelig luksussituasjon med en mann på benken og greier, noe som borget for at vi kunne tillate oss å løpe og svette enda litt mer enn i forrige kamp. Ikke det at vi gjorde det, men mulighetene var der hvertfall. Hærland, på sin side, fikk avlyst sesongpremieren sin mot Sarpsborg, som ikke ønsket å dra til Indre Østfold uten innbyttere. Forståelig nok. Man vet jo aldri hva som kan skje på veiene innover en mørk augustkveld, og det er alltid lurt å ha noen ekstra mann å ta av.

Bare timer i forveien var det flere drama som utspilte seg for å få nok folk til oppmøte. Vi opplevde litt kluss på deadline Day slik at nyervervelsen vår Phi Ngo ikke ble klarert for kamp i tide. Han kommer fra spill i Hvaler og er en mann publikum vil legge merke til utover sesongen. For brødrene Gislo var det derimot et helt annet drama som utspilte seg, begge trengte barnevakt og eldstemann Jonas viste sedvanlig kløkt og oversikt og fikk booket inn besteforeldrene litt før Joakim innså hva som var i ferd med å skje. Heldigvis er Joakim så godt trent at han ikke trenger oppvarming før han skal spille kamp! Mer om det senere.

Pangstart før Hærland våknet

C-laget tok tidlig tak i kampen og ledet 2-0 etter scoringer av Rune Solbrekke. I følge publikum var det riktig så flotte mål, men det blir så kleint å skrive sånt om seg selv. Men det var det som ble sagt. Veldig fine mål! Neida. Joda. Deretter skrudde vi av brytern og slapp inn sesongens to første mål. Keeper Jan Erik var sjanseløse på begge to, utrolig nok ettersom han tross alt har en rekkevidde som tilsvarer at han kan stå midt i mål og touche begge stolpene samtidig.

Rett før pause kommer Stian Svendsen på et raid og noterer seg for et nytt mål. Lekker plassering nede til venstre for Hærlands gode keeper. Ja, han var faktisk god. Eller var det vi som kanskje var dårlige.. Faktum er hvertfall er at vi skjøt altså så vanvittig mange skudd uten å score i denne omgangen, at man fint kunne dratt på seg en lettere depresjon av å se på. Vi takker forøvrig begge publikummerne som stilte opp til kamp i dag, det var veldig kult! Med det så doblet vi antall tilskuere fra sesongens første kamp, og vi kan kanskje bruke høye nerver som en unnskylding til den spinnville sjansesløsingen.

Målene renner inn med litt lavere skuldre

Vi tok en alvorsprat i pausen og ble enige om å kjøre mannsmarkeringer. Det innebærer et høyere press, men også mer risiko. Heldigvis lønte det seg og uttellingen kom i form av en rekke mål. Ingen av oss husker riktignok rekkefølgen, men hvem som scorte er det ingen tvil om.

Både Joakim Gislo og Stian Solstad, dagens debutant etter overgangen fra Kråkerøy forrige uke, noterte seg rett og slett for 3 scoringer. Hattrick som det også kalles. Ingen dårlig prestasjon etter å ha vært lenge borte fra fotballen for begge to. Det siste målet vårt var det Stian Svendsen som stod for. Flere av scoringene kom etter flott spill der vi broderte oss gjennom Hærland-laget, i tillegg til at det var minst to krigermål hvor vi får betalt for høyt press og solide ballgjenvinninger.

Jan Erik stod nok en gang en god kamp, og gjør laget tryggere ved å snakke og dirigere med sin solid røst bakfra. Uten noen naturlige forsvarsspillere kommer flere av baklengsmålene på at vi er altfor offensive og vil frem og score mål. Til neste kamp satser vi på å ha en enda bedre balansert gjeng med. Kampen er onsdag 8.sept kl. 20.15! Dagens bestemannspris går til Joakim Gislo som, til tross null oppvarming eller barnevakt og tidvis løper med en bombe mellom beina, hamrer inn 3 lekre mål. Og det uten en meter oppvarming, kun et par uttøyninger av den klassiske varianten der det ser ut som du står og tøyer litt og er sliten, men egentlig bare slækkern deg mens du ser på kampen med et kne i bakken og foten rett frem.

Gresvik stilte med følgende mannskap:

Jan Erik Jensen, keeper

Stian Svendsen, Sander Laagstad, forsvar

Ole Espen Lundsør, Rune Solbrekke, Jonas Gislo, Joakim Gislo, midtbane

Stian Solstad, spiss


Del: