BESKRIVELSE AV TRASEEN

Runden starter med en kort tur over parkeringsplassen før man kommer inn på lysløypa og kan ta fatt på den tøffe motbakken. Følg lysløypa hele veien til Sprinkelet.

Tips: Ta det rolig i starten. Bakken er relativt slitsom.

Når man har passert vanntårnet får man et parti med utforbakke før man går løs på en ny motbakke.

Tips: Bruk den lettere delen til å få pustet ut, og hold litt igjen i motbakken. Den kan være lenger enn du tror.

Man kommer etter hvert ut av skogen og man får et parti med lite stigning. 1 km passeres og man nærmer seg den siste motbakken. Følg lysløypa helt opp og fortsett videre mellom trimhytta og Sprinkelet.

Tips: Sparer man litt på kreftene er det lettere å nyte utsikten på toppen.

Etter Sprinkelet skal man følge blåløypa sørover hvor den etter drøyt 200 m dreier mot venstre.

OBS: Det kan være sleipt og glatt ved regnvær.

Følg stien over den åpne hogstflaten og man passerer 2 km. Videre fortsetter man inn i et lite skogholt. Hold til venstre ved neste lysning og følg stien.

NB: Dette partiet har ujevnt underlag med røtter, steiner og stubber. I fuktige perioder kan man bli våt på beina her.

Når kloppen er passert, og man fortsetter inn i skogen, følger man den småkuperte og svingete stien. Fortsett på denne uten å ta av til noen av sidene, og man kommer etter passering av 3 km fram til en krevende nedoverbakke med steiner i forskjellig størrelse.

NB: Det er mer eller mindre ujevnt underlag hele dette partiet, med stein og røtter. Vær ekstra oppmerksom ned bakken. Det anbefales på det sterkeste å justere ned farten her.

Vel nede på flatere og mykere underlag svinger man til venstre og starter på den siste delen av runden. Ta inn til venstre ca. 50 m etter broa. Det er mer eller mindre helt flatt på sti, traktorvei og grus inn til avslutningen.

Tips: Her kan man lange ut mot «mål» med det som er igjen av krefter.

Vi vil oppfordre alle, både verdensmestere og turgåere, om å vise hensyn til de man møter i marka. Tilpasser man farten til underlaget, værforholdene og egen form kan man få ei god økt og en fin tur.

God tur og velkommen til GIF-joggen.

Traséen 2021: