Gresvik IF i 100

Del:

Tekst: Øivind Karlsen

Foto: Terje Jensen

«Tia flyr» – og i 2022 feirer Gresvik IF foreningens hittil største jubileum. 12. mars 2022 fyller vi nemlig 100 år.

Det vil bli markert på flere måter, og innen den tid er det god grunn til å håpe at vi alle kan feire med både håndtrykk og varme klemmer.

Et av klubbens prosjekter fram mot 2022 er allerede startet opp, nemlig jobben med å lage en 100-års jubileumsberetning. I skrivende stund ser det ut til at den vil ende opp i bokform.

Redaktør av Gresvik IFs 100-års bok er Henning Olsen. På bildet ser vi det norske gåfotball-landslaget. Henning fikk sin debut-landskamp for Norge herrer 50+, da landslaget møtte Sverige og vant i Trondalen. Henning står bak som nummer 2 fra venstre. (Som dere ser er det flere fra GIF på det laget).

Jeg har tatt på meg redaktøransvaret, men får bistand av flere på vei mot fullført oppgave. Kan hende trenger vi også akkurat din hjelp, sier Henning Olsen.

Flere av dere kjenner til at vi for en tid siden lanserte en Facebook-gruppe “Gresvik IF 100 år i bilder og på film”. Denne siden er blitt en suksess, og her ligger allerede et stort bildemateriale, særlig fra nyere tid.

Vi vet imidlertid at det finnes flere bildeskatter rundt omkring på loft og i kjellere. Særlig gamle bilder hadde vært av uvurderlig verdi for oss når vi skal dokumentere klubbens historie.

Ting som hadde vært spennende å få tak i er selvsagt bilder fra førkrigstiden da klubben hadde sin storhetstid på fotballbanen. Bilder fra håndballens første år er også etterlengtet.

Det samme med flere bilder fra da klubben hadde sin egen hoppbakke – Blåkollen. Kanskje dukker det også opp bilder fra tur- og orienteringsgruppa og årene da klubben var i stand til å arrangere langrennskonkurranse i Gressvikmarka?

De aller fleste bildene vi får fra både fotball og håndball er lagbilder. Det hadde gjort seg med noen susende actionbilder også, mener Henning Olsen.

Dersom noen sitter på bilder de ikke har lyst til å dele på Facebook, eller kanskje ikke helt får det til å legge dem ut digitalt – så må de gjerne sende en melding til henning.olsen@vg.no, eller ta kontakt på 9054 8960.


Del: