Mutert koronavirus i Fredrikstad – informasjon på mange språk

Del:

I Fredrikstad er nesten alle nye smittetilfeller med koronavirus forårsaket av den muterte, britiske varianten. Fredrikstad kommune jobber med å få ut informasjon til sivilsamfunnet og alle innbyggere og har bedt alle foreninger og lag om å spre informasjon om dette videre.

Dette viruset smitter lettere enn det viruset vi har hatt frem til nå. Det betyr at alle må være ekstra forsiktige og passe på å holde avstand til andre mennesker. Det er viktigere enn noen gang at man vasker hendene ofte og godt, og at man holder seg hjemme også hvis man bare er litt syk.

Siden dette viruset smitter lettere, er det flere enn vanlig som blir satt i karantene rundt en person som er smittet. Følg nøye de rådene du får fra smittesporingsteamet hvis de kontakter deg i forbindelse med at enten du selv eller noen andre du kjenner er smittet.

Kommuneoverlegene oppfordrer alle til å være raske med å teste seg hvis man får symptomer som hodepine, sår hals, tett nese, magesmerter, hoste, manglende smaks/luktesans, feber eller liknende.

Ta kontakt med koronasenteret for å bestille test: 69 38 11 08. Det er gratis å teste seg.

Du kan unngå å bli alvorlig syk dersom du vaksinerer deg. Selv om eldre og risikogrupper prioriteres først, kan alle registrere seg i køen. Registrer deg i vaksinekø her: www.fredrikstad.kommune.no/vaksine.

Nyttige pekere:

Send informasjonen videre!

En del følger kommunens kanaler og leser lokale medier, men ikke alle. Derfor sender kommunen ut korte informasjonssnutter som de ønsker spredd videre. Kommunen kaller dette en [snøball] – Tanken er at informasjonen ruller som en snøball ut i Fredrikstadsamfunnet og sprer seg til så mange som mulig av innbyggerne.

Supert om du/dere kan spre denne meldingen og vedleggene videre – på SMS, e-post, messenger/whatsapp, og publiser gjerne på din/deres Facebookside eller på andre sosiale medier. Kommunen vil gjerne ha denne beskjeden ut til hele befolkningen!


Del: