Gresvik 2 stiller opp til lagbilde for sesongen 2022

Sesongavslutning med stil for Gresvik 2

Del:

Torsdag 13.oktober var det sesongavslutning i 7.divisjon for Gresvik 2. Hjemme i Trondalen skulle et forsmedelig tap fra forsommeren mot Begby 2 revansjeres. Kampen endte opp med en solid 8-2 seier, en seier som plasserte oss på en helt OK 5.plass på tabellen. Med 3 fulltreffere i sesongavslutningen sikret samtidig Carl Petter Olaussen seg toppscorer-tittelen i avdelingen med sine 14 fulltreffere. Her er en liten oppsummering av årets sesong.

Gresvik 2 ble gjenopplivet i 2019 for å gi et tilbud til spillere som av ulike årsaker spiller på A-laget i 5.divisjon. Et kjærkomment tilbud for mange som har savnet treninger og kamper, samt garderobekulturen og litt fritid med kompiser. På grunn av pandemien fikk vi aldri stilt på startstreken i 2020, mens 2021-sesongen ble tilbrakt i «skyggenes dal», nærmere bestemt syverfotball med et utall turer til indre Østfold. Derfor var det med stor positivitet vi endelig var tilbake i ordinært seriespill og 11-fotball denne sesongen.

Sesongstart og mannefall

Med flere måneders tirsdagstreninger i beina, men kun èn ordentlig treningskamp (mot juniorlaget), stod vi klare 20.april mot Hvaler i Trondalen. Eller, klare og klare. Etter enveiskjøring og 0-3 før kvarteret var spilt så skal vi kanskje ikke skryte på oss at vi var så veldig klare egentlig. Plutselig lurte noen og enhver på hva i alle dager man hadde blitt med på. Heldigvis gikk det seg litt til og toppscorer Calle satte et par kasser som gjorde at sluttresultatet til slutt ble 2-5. En kjip start på sesongen. Heldigvis ble dette snart glemt og i de to påfølgende kampene sendt vi hjem først Ullerøy med 4-0 og deretter Skogstrand2 med 4-1.

Kampene skulle vise seg å koste mer enn bare svette og skrubbsår, vi ble plutselig invadert av strekker. Strekkene satte seg overalt, fra nederst i leggen til godt inne i rumpemuskelen. Dessverre ble det også noen langvarige skader, Stian Svendsen fikk for eksempel kun 2 kamper før en kneskade satte et foreløpig karrierepunktum. På de to kampene scoret han forøvrig like mange mål! Godt levert!

Vi hadde på forhånd alliert oss med coach Sindre Ødegård på junior bredde dersom vi skulle bli snaut med folk. Og med 7 spillere ute fra de første kampene ble vi i løpet av vårsesongen kjent med juniorene Benjamin Endal, Hans Ivar Krå Kjenne og Christoffer Engh. Flotte gutter med positiv innstilling og masse tæl. Alle tre fikk med dette også sine seniordebuter, noe vi håper gir mersmak til en lengre karriere i Trondalen når juniortiden er omme.

Inn til sommerferien på fjerdeplass, men litt kjip følelse

Etter å ha slått Råde 3 med 5-3, Trosvik 2 med 6-2 og Rolvsøy/Nylende med 1-0 etter en sen straffescoring så følte vi at ting gikk på skinner. Med oss hadde vi forøvrig også fått med Anders Køllis Johannessen på sidelinja som assistent til trener, oppmann og tekstforfatter Solbrekke. Lille Køllis er en herlig fyr og humørspreder og ryktene om at han var talisman som ikke kunne tape begynte å spre seg. Bare så synd det sa stopp med en gang. Sesongens verste kamp ble gjennomført på Borgargresset hvor vi røk 3-1. På papiret en kamp vi hadde god tro på seier, men den gang ei. Et himla effektivt hjemmelag kontret oss rett og slett i senk. Lille Køllis hadde opplevd sitt første tap fra sidelinjen, noe som potensielt kunne gått utover selvtilliten. Men den gang ei, heldigvis. Anders er Anders – alltid sprudlende og like fin!

Vårsesongens siste kamp ble avrundet på Begbybanen hvor et forsterket hjemmelag løp oss i senk og vi ble påført et nytt tap. Med seiere i disse to kampene kunne vi kjempet helt i toppen, men i stedet havnet vi i et lite ingenmannsland et lite stykke bak leder Selbak 2 og Hvaler. Treningsoppmøtet vårt var også dalende etterhvert som ukene gikk. Vi hadde blant annet 3 keepere ved inngangen til sesongen, men flere skader gjorde at vi til slutt endte opp med å bruke 5 keepere i løpet av sesongen. Kneet til Kim Andre som hanglet og akillesen til Ole Ask W som røyk, var begge leie skader for både dem og oss. Samtidig førte det til at vi fikk inn flere mann i troppen og en god gammel kjenning i Jan Erik Jensen, tidligere toppscorer og blåtær-garantist for B-laget, tok på seg hanskene og stelte seg i mål. Og det med bravur!

Høyt toppnivå og mange nye ansikter

Sesongen vår bærer preg av at vi har vært veldig mange som har spilt. Faktisk har jeg hele 46 spillere som har vært med på minst en kamp i år. Vi har gjerne vært 4-6 stk på benken, og målet var at alle får spille 45 minutter eller mer. Det er ikke til å komme bort fra at det gir mye svingninger i kampene, samtidig som intensjonen med C-laget (som vi kaller oss), er å ha det gøy. Dette fører åpenbart til enkelte dilemmaer der vi må velge mellom å «sikre» oss poeng ved å ikke bytte altfor mye samtidig. Vi har slått godt fra oss mot sterke lag som har hentet inn spillere fra høyere divisjoner, samtidig som vi har tapt mot lag som har stilt uten både keeper og innbyttere. Men sånn er det.

I perioder har vi paradoksalt slitt med å kunne stille nok folk, noe som førte til at vi drev aktiv rekruttering. Vi fikk låne flere spiller fra A-laget, slik som Patrik Lien, Andreas Kristiansen, samt Mathias Karlsen i et par kamper. Solide spillere som hever oss som lag. I tillegg var det en rekke tidligere juniorspillere som har blitt motivert til å bli med, og spillere som Felix J, Adrian Norenberg, Anders Bunes, Theodor Olavesen, John Magnus Høyvik og Håkon Lund har bidratt godt. Dette har følgelig gjort at gruppa vår har vokst i takt med at de «opprinnelige» spillerne stadig kom tilbake. Facebook-gruppa vår gikk fra 30 til 65 i løpet av høstsesongen. Dette lover veldig godt frem mot neste sesong.

Viktigheten av at Gresvik har minst 2 seniorlag er stor. Vi må ha et tilbud for flere enn de som kan trene 3 økter i uka pluss kamp. Dette er spillere som på kort og/eller lengre sikt er viktige ressurser for Gresvik som klubb. Det være seg som foreldre, trenere og oppmenn, styremedlemmer, økonomiske støttespillere eller bare gode ambassadører for klubben. Med tanke på Gressviks størrelse og antall spillere som har vært innom klubben i yngre alder så burde dette være null problem. Samtidig må vi innse at konkurransen fra andre arenaer er stor. Tidsklemma tar mange. Skader og skavanker tar enda flere. Og idretter som padel og golf er forståelig nok populært for folk i senioralder. Da må vi sørge for at vi også er attraktive ved å ha et godt tilbud og være mer synlig.

Vel gjennomført sesong – avslutningsfesten venter

Vi kom oss vel gjennom sesongen også denne gang. Som nevnt innledningsvis ble den avrundet med en solid seier hjemme mot Begby 2. Carl Petter ble delt toppscorer i serien med 14 mål på sine 15 spilte kamper. Ole Espen Lundsør spilte flest med 17. Underveis i sesongen trakk både Ullerøy og Skogstrand 2 lagene sine, men i statistikkene til fotball.no er alle spilte kamper fortsatt gjeldende. Bortsett fra i tabellen der vi mistet 9 poeng og totalt 18 mål (4 innslupne). Østsiden 2 trakk laget sitt allerede før sesongen ble sparket i gang.

Tabellen i 7.div etter sluttspill sesong

Gratulerer til Selbak 2 og takk for i år

Vi gratulerer så mye til Selbak 2 med et velfortjent opprykk etter en fantastisk sesong med 12 seiere og 2 tap. Målforskjellen taler også for seg selv, med en positiv differanse på 43 mål. For C-laget så kjører vi på med tirsdagstreninger kl.20 frem til snøen tar kunstgresset og vi må finne alternative treningsflater. Det er hyggelig om nye eller gamle ansikter dukker opp, vi møtes i garderoben fra kl. 19.50.

Vel blåst og takk for innsatsen til alle som har stilt opp i alle slags forhold. Fra stekende solskinn, uslåtte gressmatter, sagflis-underlaget på Trosvik, øs-pøs orkanregnvær på Hvaler til motvindstornado på Selbak og ikke minst den alltid like milde brisen i Trondalen.

Her er litt spillerstatistikk etter årets sesong – merk dere: INGEN RØDE KORT! Det liker vi🙌

Spillerstatistikk for Gresvik 2 i sesongen 2022

Sortert etter antall mål


Del: