Aktiv høst i lokalmiljøet

Del:

Det har skjedd mye i og rundt Trondalen denne høsten, den ene aktiviteten har avløst den andre. Lokalsamfunnet har blitt aktivisert og deltagerne har vært fra under skolealder til godt over 90.

Gå-fotball – aktivitetstilbud for alle – i tilpasset tempo

I tradisjon tro så har Gåfotball-entusiastene møtt hverandre til turnering og sosialt samvær, og nok en gang har turneringen vært internasjonal. Både «fotball spelande tjejer och killar» hadde tatt turen helt fra Malmø, og på damesiden måtte faktisk «regjerende verdensmestere» bite i gresset for sine egne landsmenn. Svenskene farget ikke bare Trondalen gul og blå, de er et utrolig positivt bekjentskap som også setter farge på det sosiale samværet som er en viktig ingrediens i denne turneringen.

På kveldens bankett på kroa var spillere fra blant annet Vålerenga, Skeid, FFK og Gresvik, sammen med de svenske lagene og de kvinnelige nykommerne fra Skedsmo. De var alle med på å gjøre arrangementet til en fotball forbrødring med gode historier, god underholdning, god mat og godt drikke. Gresvik IF har nå tatt en sterk posisjon i Gåfotballen, og sammen med gode sponsorer, bedriftsidretten og nære venner i Skeid vil vi garantert ønske velkommen til Trondalen for nye dyster i gåtempo også i 2023.

 

 

Aktive Lokalsamfunn i samarbeid med uvurderlige lokale sponsorer og bedriftsidretten sikret at det er økonomisk overkommelig for Gresvik Idrettsforening å arrangere økt inkluderende fysisk og sosial aktivitet i Trondalen og bankett ved samarbeidspartner Odin kro. Velkommen til både ukentlig trening og neste års turnering inkludert sosial bankett!

 

Sosiale utøvere som spenner seg over både alder, kjønn, kommunegrenser, landegrenser og på tvers av klubbtilhørighet: Hvilepausene er like viktig som treningsøktene for god helse og ytelse. Her følger deltagere fra Skedsmo, Gresvik IF, FFK, Skeid og «nettverket» den spennende finalen i dameklassen, som gikk mellom Team Sweden og Sweden Stars.

Tilfredse «Giffarna» og Gresvik damer spredde sosial og fysisk aktivitetsglede, både på og utenfor banen. Fenomenal innsats, velkommen til ukentlig aktivitet i et inkluderende fellesskap!

Sprinklet opp

Når noe arrangeres for andre gang så er det en tradisjon og derfor kan vi fastslå at nå er arrangementet fra Trondalen og opp til hytta til Røde Kors blitt det. «Sprinklet opp» samlet deltagere fra 5-92 år og maken til bredde-arrangement, i hvert fall i aldersspenn, skal man lete lenge etter. De tre gutta over nitti, Birger Olsen(92), Erik Eriksen(91) og Leif Bråten(90) tok seg elegant til topps i Gressvikmarka.

 

Øvingsbilder for et inkluderende og aktivt lokalsamfunn: Birger Olsen (92) viser vennlig Erik Eriksen (91) vei opp på pallen, mens Leif Bråten (90) hviler seg litt, etter en elegant tur fra Trondalen til Sprinklet.

 

I dameklassen ble det satt ny rekord av Sissel Øversveen som brukte 7.30 på veien opp, hun fikk selskap på pallen av Patrycj Løkken og Une Mari Astrup. I herreklassen var det Didrik Dahl som var rasket med 6.02, to sekunder foran Frode Bjørland. Steinar Uglebakken ble nummer tre. Totalt så var det 66 deltagere i de forskjellige klassene. Som vanlig var det et utmerket samarbeid med Gressvik Røde Kors og folk koste seg, i det som etter hvert ble solveggen, med forfriskninger av både det våte og tørre slag fra det fristene utsalget inne på hytta.

 

Født til vinnere er vi alle: Her har FV Patrycj Løkken, Sissel Øversveen og Une Mari Astrup alle løpt mot seg selv sammen med andre til nye rekorder, fra Trondalen til Sprinklet. Gratulere!

 

På pallen i herreklassen: FV Frode Bjørland (nr 2) Didrik Dahl (nr. 1) og Steinar Uglebakken (nr 3). Gratulere med sier over seg selv, sammen med andre!

 

Fire generasjoner «Køllis» storkoste seg på tur i solen og med glimrende tilrettelagte rammer utenfor Røde Kors hytta på Sprinklet.

Gratulere til arrangør Gif-joggen med glimrende tilrettelagte rammer ved «Sprinklet opp». Velkommen til både jevnlig trim i ditt eget tempo sammen med andre gjennom året, og til deltagelse i neste års tradisjon «Sprinklet opp»!

 

For foreldre som bryr seg

I slutten av september inviterte klubben til seminar med alvorlige temaer på dagsorden. Mobbing, påvirkning, motivasjon, rusproblematikk, nettvett og avhengighet er noe de fleste foreldre må forholde seg til. Denne høstkvelden var det Lasse Steve fra politiet, lærer Jan Christian Häckert og barnevernspedagog Jan Erik Kroglund som belyste temaene og delte av sine erfaringer. Dette ble utvilsomt en kveld til ettertanke samtidig som deltagerne selv uttrykte at de fikk nyttig informasjon og gode svar på sine spørsmål om temaer som stadig tar større plass i våre liv. Gjennom slike samlinger ønsker Gresvik Idrettsforening som klubb å ta et medansvar for vårt lokalmiljø – også utenfor banen.

 

 

Dette var en super aktivitet av GIF og godt sammenhengende foredrag fra alle 3, ifølge de titalls fremmøtte foreldrene. Sentralt i Aktive lokalsamfunn er både fysisk, kulturell og psykososial aktivitet for barn og unge i nærmiljøet. Derfor ønsker GIF å tilby både utøvere, trenere, ledere og foreldre å få innblikk i sammenhengene i helsebringende aktivitet – både på og utenfor banen.

Lasse Steve fra politiet innledet med nyttig kunnskap om mulige miljøer, metoder og ulike rusmidler, noe som foreldrene satt stor pris på å lære mer om. Hovedbudskapet er at det er foreldrene som er de aller beste forebyggerne mot dagens eventuelle rusproblematikk blant ungdom.

Jan Christian Hackert videreførte Lasse´s innlegg i en forlenget rød tråd, med temaene mobbing, påvirkning og motivasjon. Ros med anerkjennende kommunikasjon kombinert med grensesetting, opplevelsen av mestringsfølelse for ungdommen utifra deres egne forutsetninger, og ikke minst engasjerte foreldre var blant de sentrale budskap til foreldrene fra kloke Häckert.

Den røde tråde og sammenhengene etter Lasse´s og Jan Christian sine innlegg ble videreført og sammenflettet av dyktige barnevernspedagog og miljøterapeut Jan Erik Kroglund, som så både muligheter og mulige snubletråder ved FOR MYE gaming og dataspilling. Behov for god struktur, innsyn og engasjement samt eventuell hjelp til grensesetting fra foreldre i barnas aktivitet på nett ble, blant mer, hans svært gode innspill.

 

Stafett for livet

Kreftforeningens arrangement i Kirkeparken ble en sterk og verdig markering av kampen mot kreft. I 24 timer gikk man den rundt 500 meter lange løypa rundt Domkirken som en støtte til de som står i kampen, for de som har kjempet kampen der noen har vunnet over sykdommen og andre dessverre har tapt. Gresvik som forening markerte seg skikkelig under dette arrangementet og det var veldig mange som deltok med klubbens logo og farger i stafetten, i et døgn visste stolte medlemmer at de virkelig bryr seg. Daglig leder Morten Helminsen organiserte både forberedelser og klubbens deltagelse gjennom døgnet, og dette er Gresvik Idrettsforening på sitt aller beste.

30 års jubileum med sosial aktivitet for «eldres»

Gresvik IFs aktive «Eldres» trener i et passende tempo som er tilpasset de som er, eller ser ut til å være over 55 år, hver tirsdag kl. 16 – 17 i Trondalen. Hovedpoenget er å fortsatt leke med hverandre gjennom ballspill. Alle er velkommen, og fredag 07 oktober feiret de 30 års jubileum, med sosial aktivitet som utvilsomt er både inkluderende og skaper tilhørighet for oss gressvikinger som blir motivert av fysisk, psykisk og sosial aktivitet.

Kvelden ble vellykket for de titalls fremmøtte, latteren satt like løst som alltid og høydepunktene ble mange – to av dem var et opptak fra et innslag fra «Norge rundt» som ble vist på NRK for ca 10 år siden, samt å på nytt treffe de harmoniske tonene i «Gressvik sangen».

Festkomitéen ved FV Jan Spydevold, Gunnar Femtehjell og Torbjørn Johannessen bidro med hver sine eminente ferdigheter, noe som samlet fremstod som et glimrende lag til alle deltagernes store begeistring. Både pasningene og mottakene satt som et skudd i Haaland klasse, ifølge de fremmøtte – harmonien i gruppa var glitrende og kaka bakt til «knøtteoldboys» smakte aldeles fortreffelig!

Det nå 30 år gamle «Knøtteoldboys» mimrer, mingler og minnes et nå ca 10 år gammelt forrykende innslag i «Norge rundt» på NRK. Tårevåt glede i forsamlingen når replikkene kommer som perler på en snor. Sosial aktivitetsglede fra øverste hylle!

Gressvik sangen i en knallbra versjon ble foreviget på film av regissør Sander Steve (t.v). La oss håpe at Gressvik er og blir seg selv, i optimismens symbol – uansett eventuelle tidvise mørke skyer som iblant kan komme og gå. Aktivitetsglede med kulturelle spaserstokker med tilhørighet i et inkluderende fellesskap fra aller øverste hylle!

Aktive lokalsamfunn på Gressvik er i god utvikling

Gresvik Idrettsforening tar jobben med å bidra til å skape et aktivt lokalsamfunn blant gressvikinger på alvor. En sentral utfordring utover høsten er å bygge broer og videreføre et allerede svært godt samarbeid med nærskolene, konkret for å gjennomføre «Fysak» i skolene på en inspirerende måte for elevene. I tillegg arbeider Gif-joggen for tiden med å rigge turløyper i Gressvikmarka i nært samarbeid med Fredrikstad kommune. Følg med – vi kommer tilbake til egne saker om disse to spennende utfordringene.

 

Tekst: Dag Solheim. Foto: Frode Holstad Hansen / Line Ulfeng Michalsen


Del: