Gåfotball-suksess

Del:

En strålende dag

Det ble en strålende dag på alle måter, da de første landskampene i gåfotball som er arrangert i Norge fant sted i Trondalen. Norge mot Sverige i fire oppgjør, der Norge, med flere spillere fra Gresvik IF, vant tre oppgjør.

Foto: Terje Jensen. Dommer Eilev Pettersen med Damer + 40 under innmarsjen til nasjonalsangene. 2-2 etter ordinær tid, Svensk seier i straffekonkurransen.

 

Foto: Terje Jensen. Egil «Snapper`n Johansen, Vålerenga, fyrer løs under kampen +50.

 

Foto: Terje Jensen. Avanserte dragninger av GIFs Iris Kristofersdottir.

 

Foto: Terje Jensen. Damer Sverige og Norge +50 praktiserte Fair Play, både på og utenfor banen. 2-2 etter ordinær tid, Norge vant straffekonkurransen.

 

Gode resultater

Spesielt imponert ble vi av Herrer 60+. Ryktene gikk om at svenskene var veldig gode, og at de hadde vunnet flere landskamper tidligere. Svenskene ble feid av banen. Anført av vår egen Frode Hansen som stengte målet og dirigent Morten Vinje, vant Norge 6-0. Norge vant også den andre kampen for herrer 50+ med 1-0.  I samme klasse for damer vant Norge etter straffekonkurranse, mens i den yngste dameklassen, 40+, ble det svensk seier, også der etter straffekonkurranse etter 2-2 da kampen ble avblåst.

Foto: Terje Jensen. Manager og primus motor Terje Martinsen i Skeid Gå-fotball (bak t.v) med sitt imponerende Norge +60, som vant hele 6-0 over Sverige i tidenes første gå-fotball landskamp i Trondalen i Norge.

 

Foto: Terje Jensen. Like imponerende Norge +50, med forøvrig flere eminente GIF spillere på laget, slo Svenskene 1-0.

En strålende dag som frister alle til gjentagelse

Men det var mer enn bare å gå etter ball i Trondalen. Og det er lov å skryte litt av oss selv for det som skjedde denne historiske dagen. Gresvik IF som teknisk arrangør, hadde nemlig god kontroll på arrangementet. Etter mye forberedelser, gikk det meste etter planen denne dagen. Været var også på vår side. Det ble en sommerdag, der de fremmøtte tilskuerne også koste seg. Innmarsj med stolte landslagsspillere, nasjonalsanger, presentasjoner av spillerne, kamper med tæl og «afterwalk» på Odins kro for spillere og ledere.

Gåfotball brer om seg her i landet, har gjort det i noen år i Sverige og blant annet England, og mye taler for at Gresvik kan få flere henvendelser om slike arrangement i fremtiden. Norges Fotballforbund hadde lånt ut landslagssett. Den sentrale representanten i Norges Fotballforbund Alf Hansen var på plass i Trondalen, sammen med styreformann i kretsen Jorunn Frydenlund.

Foto: Terje Jensen. Strålende fornøyde Alf Hansen i Norges Fotballforbund og styreleder i kretsen Jorunn Frydenlund vil satse mer på Gå-fotball på Gresvik og i Norge.

 

Foto: Terje Jensen. Fjør i hatten til Gresvik IF. Her mottar primus motor Merethe Eriksen og hovedleder Tormod Hermansen ros og overrekkelser fra forbundskaptein for Svenske damer 50+ Anette Wirdby på Afterwalk på Odins Kro.

 

Sannsynligvis vil NFF satse videre og enda mer på gåfotball, – med Gresvik IF som «Pilot» i prosjektet.

Bedriftsidretten Norge, Skeid Gåfotball og Gresvik IF tar gjerne nye tak om sjansen byr seg.

Tekst: Øivind Karlsen / Foto: Terje Jensen

Her er link til eventuelt bildeserie fra arrangementet i Fredrikstad Blad;

https://www.f-b.no/se-bilder-fra-landskampen-i-gafotball-mellom-norge-og-sverige-i-trondalen/g/5-59-2333198

 


Del: