To nye æresmedlemmer i Gresvik IF

Del:

Tekst: Øivind Karlsen
Bilder: Terje Jensen

I Gresvik IF kan et æresmedlemskap tildeles et medlem som har ytet foreningen ekstra verdifulle tjenester gjennom mange år, eller arbeidet aktivt i en spesiell sak som har fått stor betydning for foreningen. På idrettsforeningens 100-års markering ble to nye æresmedlemmer utnevnt, Morten Johannessen og Tormod Hermansen.

Sommerens «Gressvikingen» har tatt en prat med begge og nettsidene har fått lov å dele disse med våre lesere.

Tormod Hermansen – En Ildsjel blir verdsatt

Tormod Hermansen er nytt æresmedlem i Gresvik IF. Her er han på plass i Trondalen.

Tormod Hermansen er en skikkelig ildsjel og en «sliter» i GIF-systemet. Nå har han blitt beæret med et æresmedlemskap i idrettsforeningen. Han ble kalt opp på scenen under 100 årsmarkeringen 12. mars.

«Det er selvsagt en stor ære. Å bli innlemmet i dette gode selskapet er noe jeg naturligvis setter veldig stor pris på«, sier Tormod.

Krosnesgutten Tormod spilte fotball for Gresvik IF i oppveksten, og da sønnen startet med fotball i 1991, var det naturlig for Tormod å ta en trenerjobb på det laget. Siden har det blitt mange verv. Det ene har tatt det andre, og Tormod bruker fremdeles mye tid i Trondalen. I dag er han hovedleder i klubben, noe han har vært sammenhengende fra 2013, og han hadde samme verv i perioden 2000 til 2004. Tormod var også nestleder fra 1997 til 1999, og hovedstyremedlem i fire år før det. Han har til og med vært fotballdommer for klubben i mange år. Tormod har også hatt styreverv i FRID i 10 år, med anlegg som hovedoppgave.

Hovedstyret i Gresvik IF fikk på årsmøtet 13. januar 2004 fullmakt til å ansette en daglig leder på fulltid. Valget falt på Tormod Hermansen – som dermed ble idrettsforeningens første heltidsansatte. Stillingen hadde han til 2007, da han ble hentet til FFK som driftssjef på FFKs nye stadion. Her ble han i over fem år. I dag jobber Tormod som anleggsgartner for Park & Anlegg.

Men når det gjelder fritid er det Gresvik IF og Trondalen som gjelder. Hovedlederen har en rekke punkter på dagsordenen, og selv om han nå er æresmedlem, har han ikke tenkt å trappe ned arbeidet i Gresvik Idrettsforening.

«Som hovedleder har jeg hatt blikket rettet mot idrettsforeningens 100-års jubileum i år. Det ble en vellykket markering 12. mars på Båthusets scene. I tillegg brukes en del tid på planlegging av ny kunstgressbane og klubbhuset vårt, som etter hvert trenger en oppussing og utbedring. Jeg er generelt opptatt av idrett, frivillighet og at barn og unge har det bra. Håper å kunne være med på å videreføre og utvikle det gode og respekterte arbeidet GIF står for«, sier snart 67 år gamle Tormod Hermansen.

 

Morten «Køllis» Johannesen – Har vært med på mye moro

Morten «Køllis» Johannessen ble overrasket da han ble æresmedlem i GIF.

Han hadde ikke trodd det, og ble veldig overrasket. Morten Johannessen fikk utmerkelsen æresmedlem da Gresvik IF feiret sitt 100 års jubileum 12. mars på Båthusets scene. Nå er han som 56-åring innlemmet i GIFs historie for alltid.

I Gresvik IF kan et æresmedlemskap tildeles et medlem som har ytet foreningen ekstra verdifulle tjenester gjennom mange år, eller arbeidet aktivt i en spesiell sak som har fått stor betydning for foreningen.

Ærefullt

«Har ikke tenkt på at jeg skulle bli æresmedlem. Det er utrolig gjevt og ikke minst ærefullt. Jeg har stilt opp gjennom mange år, som spiller, trener og tillitsvalgt – men æresmedlem, det hadde jeg ikke forventet. Det var stas å bli tatt opp på scenen under 100-års markeringen, og jeg kunne ikke annet enn å takke for tilliten og utnevnelsen. Nå går det jo ikke an å trekke seg tilbake heller. Ser for meg mange år til i Gresvik IFs tjeneste. Og jeg elsker det. Liker å være i Trondalen, kjenne på stemningen og ta del av det unike miljøet denne foreningen har«, sier Morten.

Aktiv og tillitsvalgt

I dag er han seniorleder og sitter i fotballstyret. Han har en finger med i spillet på det som skjer rundt junior- og seniorlag i GIF. Dessuten er Morten ansvarlig for alle treneransettelsene i klubben.

«Jeg ble GIF-spiller da jeg var seks år, og har stort sett vært her siden. Var et par sesonger i Råde og spillende trener for Trosvik i fire år. Kom tilbake til GIF i 2002, og har vært i foreningen siden. 1988 var min første store sesong som spiller. Jeg var med på å rykke opp for første gang, og det er litt spesielt. Før sesongen fikk Gresvik flere gode spillere fra andre klubber, og så hadde vi en solid stamme der mange hadde spilt sammen i flere år«, forteller Morten Johannessen.

Morten skulle få mer å juble for i årene som kom, men det tok litt tid før neste opprykk

«Det var i 2004. Vi rykket opp i 3. divisjon, og B-laget gikk opp i 6. divisjon. Da var jeg spillende trener sammen med Tore Martinsen. Vi fungerte bra sammen både i trenerrollen og som spillere. Uka etter at opprykket var klart arrangerte vi opprykkstog rundt sentrum av Gressvik. Budskapet om dette spredde seg raskt og folk stod langs veien i hopetall og heiet. Over 1000 mennesker, sa noen -andre mente det var over 2000 mennesker. Det var uansett stinn brakke på Odins kro etter opprykksmarsjen. Vi hadde trykket opp 400 trøyer med teksten «Veien til cupfinalen». De forsvant som dugg for sola. At GIF som 3. divisjonslag hadde mulighet til cupkamper året etter måtte jo markeres. Nå tapte vi for øvrig for FFK i Trondalen i 2005. Min siste A-kamp for GIF spilte jeg for øvrig som 49-åring. GIF manglet spillere av ulike årsaker, og jeg fikk og tok sjansen«, minnes Morten Johannessen.

Men alt har en ende, og Morten konsentrerte seg om tillitsverv etter hvert, og har jobbet rundt A-laget og med fotballstyret i mange år. At han har gjort en solid innsats, vitner æresmedlemskapet om.

-Det er hovedstyret som avgjør om noen skal bli æresmedlem. Selv sitter jeg i medaljerådet og i valgkomiteen, men medaljerådet har ikke noe med æresmedlemskapet å gjøre. Jeg synes det er fint å kunne være på samme nivå som de gjenlevende æresmedlemmene i Gresvik IF.

Unikt miljø

Morten trekker frem miljøet, kameratskapet og den løsslupne humoren som det beste med foreningen.

«Tiden i Gresvik har gitt meg mange minner og store opplevelser. Jeg glede av å se all aktiviteten i Trondalen. Er rett og slett takknemlig, og etter en tur i Trondalen er jeg ofte i godt humør«.

«Opp gjennom årene har nok familien min ment at det kunne bli litt vel mye GIF i perioder, men det har gått greit, og jeg har hatt tid til å følge opp de to døtrene mine blant annet gjennom håndballen i foreningen. Var lagleder også i noen år. Kona vet hvor mye det betyr for meg å holde på i klubben og hun godtar det, selv om hun har sagt fra noen ganger om at det blir vel mye«.

Nettverk

«Men skulle bare mangle om jeg ikke skal gi noe tilbake til en idrettsforening som har formet meg såpass. Nå er jeg jo forpliktet til å være med videre, men jeg gleder meg til hver dag. Fotballen gir meg også et stort nettverk, som jeg har hatt nytte av både privat og gjennom jobben«.

«Jeg mener det er viktig at folk stiller opp som frivillige trenere og tillitsvalgte og er med på dugnaden. Uten frivillige går det ikke rundt for et idrettslag. Vi er totalt avhengig av at mange er med og bidrar. Jeg anbefaler at man engasjerer seg. Aktiviteten i foreningen tar seg nå opp igjen etter corona-epidemien, og heldigvis ser vi at folk engasjerer seg, men vi trenger alltid flere«, forteller Morten Johannessen.

 


Del: