Yngvar Andersen – en nasjonal mentor innen fysisk helse.

Del:

Et femtitalls gressvikinger hadde på tirsdag fornøyelsen av å høre på treningseksperten Yngvar Andersens underholdende foredrag om viktigheten av, med enkle midler, å holde seg i form.

Yngvar har et mål om å vise hvordan man kan få en aktiv hverdag og bedre helse uten å tape tid. Hans metoder kan gi god effekt for både aktive og inaktive. Folk vil føle seg litt bedre, gå ned i vekt og forebygge livsstilssykdommer. Jo mindre trent du er, jo mindre skal til for å få en positiv effekt, mener Yngvar.

Yngvar mener at det viktigste er å holde seg frisk så lenge som mulig. Han sier at klarer du 12 minutter enkel trening hver dag, så kan du legge til 7 år av levetiden din.

Ha en plan A for treningen din, men ikke utsett til i morgen med å trene. Tren i dag. Ha alltid en plan B og C dersom du ikke får til plan A. Kanskje plan C bare blir litt trim i stua? Det er mye bedre enn ingen trening i det hele tatt, sier Yngvar.

Se noen treningsvideoer under her:

NRK Puls Yngvar Andersen – Søk Videoer (bing.com)

En engasjert Yngvar pratet i en og en halv time uten manus. Mange forlot Trondalen med en større motivasjon for å trene mer og bedre.

Litt fakta om Yngvar:
Norsk friidrettsutøver og trener fra Fortun i Luster kommune. Født 1974. Bosatt i Oslo. Utdannet ved Norges Idrettshøyskole. Norsk juniormester i kulestøt, diskos og spydkast. Kjent gjennom blant annet NRK Puls og som sådan fått tusenvis av nordmenn opp av sofaen.

Blomster, Boken GIF i Hundre, med mer fra styret i GIF-joggen.

Vi takker Yngvar for at han tok seg tid til å besøke oss og initiativtakerne i GIF-joggen for at de fikk til dette.

Tekst og foto:
Kjetil Føreid


Del: