NM Utfor 2023 Sykkel

Del:

Norgesmesterskapet i Utfor sykling ble arrangert av SK Rye 23.-24. september i Hafjell Bikepark. Rittet var også tellende i Norges Cupen i Utfor.

Det var 2 påmeldte GIFS syklister denne helgen, Alexander Halvorsen (M 15-16) og Petter Bjertnæs Nilsson (M Sport 17+).

Alexander kjørte inn til en 9. plass av 35 i klassen M 15-16 og var fornøyd med egen innsats i sitt første NM og sin første sesong med konkurrering på sykkel.
Dessverre hadde Petter et fall under treningen lørdag morgen som endte med ødelagt skulder, så han fikk ikke stilt til start.

Tekst: Romar Halvorsen

Alexander og pappa Romar. Foto: Pål Valbjørk

Gjørma setter sine spor, Foto: Romar Halvorsen

På lørdag var det track-walk og trening, med gjennomkjøringer før selve mesterskapet på søndag.

Alexander holdt seg stort sett på hjula i den gjørmete og tidvis glatte NM løypa, så han fant etter hvert linjene sine og var klar for seeding og finale på søndag.

Gjørmete forhold i NM løypa, Foto: @locteit/GDF Media

Etter en kald start med ned mot 0 grader på toppen av løya, kom etter hvert sola og godværet frem på Hafjell på konkurransedagen. Det var fortsatt tidvis gjørmete og glatt noen partier, men forholdene var like utfordrende for alle utøverne.

Det strømmet på med publikum utover dagen, også en glad gjeng fra GIFS, og det ble meget god stemning i løypa. Sitat Elias fra Mysen IF: Man så jo så vidt løypa et parti der for det var så mye folk!

Gjengen fra GIFS heier på alle, Foto: @locteit/GDF Media